Κεντροαριστερά: Βρέθηκε εταιρεία, παραμένουν οι διαφωνίες

Κοινός τόπος φαίνεται πως βρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής για την διεξαγωγή των εκλογών για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, την ηλεκτρονική on line σύνδεση των καλπών θα αναλάβει η εταιρεία Wind σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού Otc με συνολικό κόστος περίπου 450.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε πρόταση της εταιρείας Singular Logic ύψους 800.000 και της Smart ύψους 500.000 ευρώ.

Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως έχει ανακοινωθεί, στις 5 και 12 Νοεμβρίου, με πιθανή μετάθεση μιας εβδομάδας για τεχνικούς λόγους.

Για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας παραμένουν οι διαφωνίες και το Ποτάμι δήλωσε ότι από την Δευτέρα θα καταθέσει νέα πρόταση. Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει «και αρχηγός αλλά και στρατιώτης αν χρειαστεί», «προσχηματικές» χαρακτηρίζει τις ενστάσεις για τεχνικά ζητήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης, «αδιάβλητο σύστημα» ζητά ο Γιώργος Καμίνης.

Όλοι οι τρόποι ψηφοφορίας είναι εφικτοί, τονίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής ο Δημήτρης Τζιώτης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Γιώργο Τσούκαλο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανέφερε: Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα μπορέσει να διασφαλίσει την διαδικασία, την ενότητα και να δώσει το μήνυμα από την πλευρά της κοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παρασκευής από το γραφείου του κ. Αλιβιζάτου:

«Κατά την σημερινή συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας  διαπίστωσε ότι και οι 10 υποψήφιοι για  εκλογή ως επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος υπέβαλαν τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών υποστήριξης και επικύρωσε τις υποψηφιότητές τους.

Έτσι, υποψήφιοι κατά την  προσεχή εκλογή θα είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά)  οι κκ. Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάθεση του έργου της διοργάνωσης της on line ψηφοφορίας σε κοινοπρακτικό σχήμα από εταιρίες που είχαν υποβάλει σχετική προσφορά και εξουσιοδότησε τριμελή επιτροπή υπό τον πρόεδρό της  να διαπραγματευθεί τους ειδικότερους όρους της  σύμβασης που θα υπογραφεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα