ΚΕΘΕΑ: Θετικό βήμα η απόφαση της κυβέρνησης να ασχοληθεί με τις εξαρτήσεις

1728279Ως θετικό βήμα αξιολογεί το ΚΕΘΕΑ της χθεσινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), για αλλαγές στη νομοθεσίας καθώς και την κατάρτιση εθνικού σχεδίου δράσης για την Εξαρτήσεις. Ωστόσο, ΔΣ του Κέντρου επισημαίνει αυτό συμβαίνει με καθυστέρηση, ενώ κάνει λόγο και για επιλεκτική γενναιοδωρία που προορίζεται για να καλύψει «μαύρες τρύπες».

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ομόφωνα πιστεύει ότι είναι θετική η απόφαση της κυβέρνησης να ασχοληθεί με τον τομέα των Εξαρτήσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά σημειώνει ότι αυτό γίνεται με καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει επίσης ότι, «οι πρώτες ενέργειες του ΚΥΣΚΟΙΠ, βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε, για την ενίσχυση των δομών που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις δείχνουν ότι, για άλλη μια φορά, η πολιτική για τα ναρκωτικά στη χώρα μας αναπτύσσεται μονόπλευρα και αποσπασματικά: Επιλεκτική γενναιοδωρία που προορίζεται για να καλύψει ‘μαύρες τρύπες’, έγκριση ελάχιστων προσλήψεων σε σχέση με τις τεράστιες συνολικές ανάγκες σε προσωπικό, μπαλώματα μέσω ΕΣΠΑ, πριμοδότηση, εν τέλει, μιας διαφορετικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από αυτήν που η ίδια η κυβέρνηση ευαγγελίζεται στην ανακοίνωσή της».
Το ΚΕΘΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6) έχει προειδοποιήσει ότι λόγω λήξης χρηματοδότησης πολλές υπηρεσίες του θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα για νέες μονάδες πυκνώνουν.

«Παρόλα αυτά, το ΚΕΘΕΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για απεξάρτηση και επανένταξη που έχει αρχίσει εδώ και 33 χρόνια, έχοντας ως ασφαλείς συμμάχους του τους εργαζόμενους, τα μέλη του, τις οικογένειές τους και την ίδια την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα