ΚΕΔΕ: Οι προτάσεις για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στο ν/σ του υπ. Εργασίας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητά, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση των προγραμμάτων ανοιχτής κοινωνικής φροντίδας, καθώς και κλειστής περίθαλψης, για την προστασία των υπερηλίκων, από τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο υπόμνημα με τις προτάσεις που κατέθεσε επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις.

Επίσης, η ΚΕΔΕ ζητά “να εξακολουθούν να έχουν επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχές οι πρώην δήμαρχοι που υποχρεωτικά είχαν ασφαλιστεί στο τέως ΤΑΔΚΥ, το οποίο στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στο ΕΤΕΑ και να μην επιστρέφουν πίσω στο ΕΤΕΑ καταβληθείσες σε αυτούς συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα”.

Ακόμη, “να εφαρμοσθούν και στην περίπτωση δημάρχων, οι διατάξεις της παρ. 3  του α. 20 Ν. 3232/2004, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εξαγοράς της θητείας τους ως πρώην πρόεδροι κοινοτήτων, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής τους στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ταμείου Υπηρεσίαν Δημάρχου, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα θεμελίωσης και λήψης εφ’ άπαξ και συντάξεως.

Επίσης να μην επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά εφ’ άπαξ που έλαβαν τέως δήμαρχοι που εξαγόρασαν χρόνο προς συμπλήρωση της οκταετίας ως δήμαρχοι”.

Τέλος, “να μην αναστέλλεται, για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους, η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων στους εν ενεργεία αιρετούς οι οποίοι είναι συνταξιούχοι. Συγκεκριμένα προτείνεται η παντελής εξαίρεση των συνταξιούχων- αιρετών από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4387 του 2016”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα