ΚΕΔΕ: Εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης από τον Π. Σκουρλέτη

Για «εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας», που έχει στόχο «να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου ‘Κλεισθένης’, που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή» κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ότι «ξόδεψε 300.000 από λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων για να κάνει προσωπική προπαγάνδα» αναφερόμενος στην καμπάνια της Ένωσης στα ΜΜΕ.

«Για μία ακόμη φορά, ο κ. Σκουρλέτης επιλέγει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία για να καλύψει την αποδεδειγμένη αδυναμία του να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα,  στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται στον ‘Κλεισθένη’ από το σύνολο της αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του έτερου κυβερνητικού εταίρου» σημειώνει η ΚΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της. Κατηγορεί παράλληλα τον ΥΠΕΣ ότι «‘πετάει την μπάλα στην εξέδρα’ και αναδεικνύει ως κυρίαρχο ζήτημα, την εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΕΔΕ. επειδή δεν μπορεί να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα με ποιον τρόπο θα βελτιώσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που έφερε στη Βουλή τη λειτουργία των Δήμων και την καθημερινότητα των πολιτών».

Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ, ο κ. Σκουρλέτης «χρησιμοποιεί ένα πραγματικό γεγονός, που είναι η εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΕΔΕ, για να πει ένα σωρό ψέματα». «Την αθλιότητα αυτή, την επιστρέφουμε στο ‘λαϊκιστή των Βορείων Προαστίων’» προσθέτει, απαντώντας με «αλήθειες απέναντι στα ψέματα Σκουρλέτη».

Ειδικότερα, η Ένωση τονίζει ότι η διενέργεια της εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις συνέπειες του «Κλεισθένη» στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των Δήμων «δεν υπηρετεί καμία προσωπική στρατηγική, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο υπουργός». «Είναι μια απόφαση που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Στην Αυτοδιοίκηση οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, με πλειοψηφίες και με διαφάνεια. Αυτό να το καταλάβει καλά ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι ‘αλλεργικός’ στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφορετική άποψη» σημειώνει.

Διευκρινίζει παράλληλα πως «η απόφαση της ΚΕΔΕ να ενημερώσει τους πολίτες υλοποιήθηκε αφού τηρήθηκαν απόλυτα οι προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας» ενώ χορηγήθηκε στην Ένωση από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μ.Μ.Ε. σχετικό  έγγραφο, το οποίο εγκρίνει τη διενέργεια της εκστρατείας.

Η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει επιπλέον ότι στους καταστατικούς σκοπούς της προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, πάνω σε ζητήματα που αφορούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. «Σε αυτούς τους καταστατικούς σκοπούς ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης. Αν δεν αρέσει στον κ. Υπουργό το καταστατικό μας, ας το αλλάξει» σημειώνει.

Χαρακτηρίζει στη συνέχεια «συκοφαντικές» τις αναφορές του κ. Σκουρλέτη, για τον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών της ΚΕΔΕ. Όπως αναφέρει, «θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. υπουργός ότι η διαχείριση των οικονομικών της ΚΕΔΕ συνολικά, υπόκειται σε διαρκή έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία».

«Αντί λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης να αφήνει υπονοούμενα και να μας απειλεί έμμεσα, ας φροντίσει καταρχήν να μας αποδώσει τα χρήματα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλει το υπουργείο Εσωτερικών και παράνομα μας παρακρατά» συμπληρώνει.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι «ο κ. Σκουρλέτης δεν δίνει δεκάρα για τα χρήματα των φορολογουμένων, το σεβασμό των οποίων υποκριτικά επικαλείται». Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ «αν νοιαζόταν πραγματικά, θα μας έδινε δημόσια λογαριασμό για το πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστισαν και κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο τα διάφορα ταξίδια αναψυχής κυβερνητικών στελεχών».

«Πόσες χιλιάδες ευρώ μας κοστίζουν κάθε μήνα οι εκατοντάδες σύμβουλοι και τα trolls που κύρια ασχολία τους είναι να υβρίζουν από το διαδίκτυο όσους είναι αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική; Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζουν τα βίντεο που κατά καιρούς κατακλύζουν το διαδίκτυο, για να διαφημίσουν το “κυβερνητικό έργο”; Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ μας κόστισαν τα επικοινωνιακά σόου τύπου Ζαππείου και Πρεσπών;» διερωτάται προσθέτοντας πως «αν πραγματικά νοιαζόταν για τα χρήματα των φορολογουμένων, ο κ. Σκουρλέτης θα μας είχε ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη,  για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που κόστισε στην πατρίδα μας η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του 2015».

«Ο λογαριασμός αυτός κ. Σκουρλέτη είναι πολλές χιλιάδες φορές υψηλότερος από το ελάχιστο κόστος της καμπάνιας ενημέρωσης της ΚΕΔΕ» σημειώνει η Ένωση για να καταλήξει: Η Αυτοδιοίκηση δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται από ‘λαϊκιστές και δημαγωγούς βορείων προαστίων’. Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση, μαζί  με τους πολίτες, θα ανατρέψει τον ‘Κλεισθένη’ και θα αποτρέψει τη διάλυση των Δήμων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα