Κατρούγκαλος: Υπάρχει μια πρόθεση από την τουρκική πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης

Στην επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, Binali Yildirim, στην Αθήνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real Fm.

«Υπάρχει μία πρόθεση από την τουρκική μεριά να αποκλιμακωθεί η ένταση, που είχε δημιουργηθεί χωρίς τη δική μας ευθύνη το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήρθε μόνος ο πρωθυπουργός, έχει έρθει και με μια σημαντική ομάδα υπουργών, για να γίνουν και διμερείς επαφές. Υπήρχαν κι άλλα βήματα παρόμοιας αποκλιμάκωσης της έντασης. Για παράδειγμα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Erdogan, στο περιθώριο της μεγάλης Συνόδου του Πεκίνου, έβαλε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Εμείς στηρίζουμε τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας, όχι γιατί δεν βλέπουμε και τα φαινόμενα έντασης στις διμερείς σχέσεις και τα προβλήματα εκδημοκρατισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή» ανέφερε.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, «στηρίζουμε, όμως, την ευρωπαϊκή προοπτική, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξουμε τις δημοκρατικές προοπτικές της χώρας και κυρίως, γιατί ο μοναδικός τρόπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιδράσει στα πράγματα της Τουρκίας είναι μέσω των διαπραγματεύσεων αυτών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα