Κατρούγκαλος: Στόχος να έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση τον Μάιο

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 , είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Μάιο.

Στο ερώτημα εάν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 22 Μαΐου και εάν θα έχει ανακοινωθεί μέχρι τότε ο οδικός χάρτης για το χρέος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ο στόχος όλων και της ΕΚΤ είναι να έχουμε τελειώσει μέσα στον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η ΕΚΤ να έχει ενδείξεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Υπάρχει όμως μία κοινή προϋπόθεση να μπορεί να θεωρηθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό σημαίνει την ύπαρξη κάποιου οδικού χάρτη. Νομίζω, ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί γιατί την πολιτική συμφωνία την έχουμε».

Ερωτηθείς για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Περιμένουμε το τέλος αυτής της αμφιθυμίας που έδειξε το ΔΝΤ το προηγούμενο διάστημα. Ήδη οι πρόσφατες δηλώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται να προσανατολίζουν το Ταμείο προς την παραμονή και οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ προς την κατεύθυνση της ανάγκης κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης του χρέους είναι θετικές. Μένει να δούμε εάν θα επιμείνουν μέχρι το τέλος σε αυτές τις πιέσεις όπως επέμειναν στις πιέσεις για την αύξηση της λιτότητας».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα όπως έχει, αποτελεί νίκη του Προέδρου Ερντογάν. Θα φανεί εάν είναι μία πύρρεια νίκη ή εάν θα είναι μία διαρκής νίκη… Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν θα ακολουθήσουμε την ευρωπαϊκή Δεξιά στην έκκληση που έκανε προχθές, ο επικεφαλής της ομάδας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Βέμπερ, να διακοπούν άμεσα οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την Τουρκία για την μελλοντική της ένταξη. Εμείς έχουμε ένα καθαρό συμφέρον για μία ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι για μία εχθρική Τουρκία στα σύνορα μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα