Κατρούγκαλος σε Άδωνη: Για τους εθνικιστές η ταυτότητα είναι αίμα για εμάς αξίες

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου, Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη με αφορμή τη διατύπωση των δύο τελευταίων πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εθνομηδενιστικό κόμμα».

«Ο ένας έρχεται ως “τρολ” να πει κάτι με έντονο ύφος και ο άλλος το θεμελιώνει ιδεολογικά. Ο κ. Βορίδης μας είπε εθνομηδενιστές επειδή δεν δεχόμαστε λέει, την ταυτότητα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Για τους εθνικιστές, η ταυτότητα είναι αίμα, χώμα, νεκρούς. Εμείς θεωρούμε ταυτότητα τις αξίες που έχουμε. Όπως έλεγε ο Σωκράτης Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την σύγχρονη αντίληψη για το τι είναι πατριωτισμός. Εσείς έχετε παρωχημένες αντιλήψεις που αιματοκύλησαν στον εμφύλιο πόλεμο δύο φορές την Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα