Κατρούγκαλος: Ο Ερντογάν έκρινε ότι είναι αναγκαίο να έχει “πολεμικά τρόπαια” στην πορεία του προς τις εκλογές

“Το επιχείρημα των Τούρκων, κανένας άλλος δεν το αποδέχεται, ότι τα Ίμια είναι Τουρκικά ανάγεται στον Απρίλιο 1998. Δεν είναι νέο. Το ανακαλύπτουν αυτοί που δεν ξέρουν καλά τα πράγματα και έχουν μάλιστα το θράσος να κατηγορούν εμάς για άγνοια” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ.

“Αποτελεί διαρκή πολιτική της Τουρκίας η διατήρηση της έντασης, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση από πλευράς της για κλιμάκωση μέχρι του σημείου ενός θερμού επεισοδίου. Ενδεχομένως, η προκήρυξη των εκλογών να αποτελέσει αφορμή, μετά την ολοκληρωση των εκλογών, μιας αποκλιμάκωσης” τόνισε.”Ο Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ότι είναι αναγκαίο να έχει πολεμικά τρόπαια στην πορεία του προς τις εκλογές, άλλα συνειδητοποιεί επίσης η τουρκική ηγεσία επίσης, ότι 19 χρόνια είναι κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή γιατί μπόρεσε να βελτιώσει την οικονομία. Η Τουρκία χάνει και δεν κερδίζει από την διαιώνιση της κατάστασης αυτής. Και χάνει εκεί που την πονάει στο επίπεδο της οικονομίας” δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

“Στο Αιγαίο δεν κερδίζει κανείς πόλεμο. Πως είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος Παπανδρέου την κατάσταση; ‘Μη-πόλεμος’, που σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς ειρήνη, πόλεμος όμως δεν είναι και πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση αυτής της λέξης” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ύψωση της σημαίας στις βραχονησίδες τόνισε ότι “κακώς πήγαν οι νεαροί στις βραχονησίδες γιατί καλή είναι η φιλοπατρία, άλλα η εξωτερική πολική ασκείται από τα αρμοδία θεσμικά όργανα της πολιτείας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα