Κατρούγκαλος: Οι δανειστές ξέρουν ότι δεν μπορούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα

«Παρά τις πιέσεις που πιθανώς θα υπάρξουν με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, τα τεχνικά κλιμάκια ξέρουν ότι δεν μπορούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα», τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η επαναφορά της συζήτησης για το ασφαλιστικό από το ΔΝΤ είναι κλασική περίπτωση της κακοπιστίας και των παράλογων απαιτήσεών του, καθώς ένα θέμα που έχει κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση ξανατίθεται στο τραπέζι.

Η παρουσία μίας αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη παραμένει «αγκάθι» για ακραίους πολιτικούς κύκλους, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ωστόσο, έπρεπε να προχωρήσουμε σε έναν τίμιο συμβιβασμό, προκειμένου να αποφευχθεί η παράταση της ρευστής κατάστασης ως τον Ιούλιο, όταν θα πρέπει να γίνουν σημαντικές πληρωμές. Η Ελλάδα δεν δέχθηκε την προνομοθέτηση μέτρων λιτότητας, αλλά μία συμφωνία για συνδυασμό μέτρων με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα, επανέλαβε.

Η διαπραγμάτευση «δεν θα είναι περίπατος, αλλά έχει μπει σε ράγες, με κανόνες, δεν θα χρονίσει όπως το 2015 ούτε θα φέρει περισσότερη λιτότητα, αυτό είναι το βασικό κέρδος από την πολιτική συμφωνία του Eurogroup», σημείωσε ο κ.Κατρούγκαλος επισημαίνοντας τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τελικά να μην επιβαρυνθεί η οικονομία από την τελική συμφωνία, αλλά να υπάρξουν «επιταχυντές και όχι επιβραδυντές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα