Καταχρεωμένα πάνω από 1,6 εκατ. βρετανικά νοικοκυριά

6e6fe2a67b70487f878523c5cd9e22beΠερίπου 1,6 εκατ. βρετανικά νοικοκυριά βαρύνονται από ακραίο χρέος, σύμφωνα με νέα έκθεση της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων Trades Union Congress (TUC).

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα επίσημα στοιχεία υποτιμούν το μέγεθος του βάρους της αποπληρωμής για πολλές οικογένειες και μεμονωμένα άτομα.

Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα νοικοκυριά αποπληρώνουν χρέος που είχε συγκεντρωθεί πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση, η έκθεση με τίτλο «Βρετανία στο κόκκινο» (Britain in the Red) τονίζει ότι τα νοικοκυριά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν καθώς πέφτουν οι μισθοί.

«Πάνω από ένα εκατ. οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 στερλινών βρίσκονται σε ακραίο χρέος και η συνεχιζόμενη στασιμότητα στους μισθούς επιδεινώνει το πρόβλημα», αναφέρει το κείμενο.

 Το συνολικό μη εξασφαλισμένο χρέος των νοικοκυριών της Βρετανίας, περιλαμβανομένων δανείων για την αγορά αυτοκινήτου και πιστωτικών καρτών, με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια, αυξήθηκε κατά 48 δισ. στερλίνες μεταξύ 2012 και 2015, σε 353 δισ.

Καθώς μειώνονται οι μισθοί, το πραγματικό βάρος της αποπληρωμής χρέους έχει αυξηθεί. Η TUC επεσήμανε ότι 3,2 εκατ. νοικοκυριά είναι σε προβληματικό χρέος, το οποίο σημαίνει ότι ξοδεύουν πάνω από το 25%του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος σε αποπληρωμή μη εξασφαλισμένου χρέους.

Περίπου 1,6 εκατ. νοικοκυριά βρίσκονται σε ακραίο χρέος, καταβάλλοντας το 40% ή περισσότερο του εισοδήματός τους σε πιστωτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα