Κατατέθηκε ο φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας

Υπεβλήθη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Τεχνικός Φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, σε υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού να αποκτήσει Άδεια υδατοδρομίου στον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέθεσε χθες 13/9/17 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Τεχνικό Φάκελο και Αίτηση που έλαβε αρ. πρωτ: 64774/13-09-2017.

Ο Τεχνικός Φάκελος, που εκπονήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4146/13, τα τέσσερα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου (Εγχειρίδιο Λειτουργίας, Πρόγραμμα Ασφαλείας, Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Επιχειρηματικό Σχέδιο – Business Plan), τους απαιτούμενους χάρτες και τοπογραφικά διαγράμματα καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομίου «Ο.Λ.Κ. Α.Ε»

Η αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Λιμένος Καβάλας αναμένεται να προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι υπάρχει ήδη η απαιτούμενη πλωτή εξέδρα για το ελλιμενισμό των υδροπλάνων και ο στεγασμένος χώρος για τον έλεγχο και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Παράλληλα ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας», έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού του υδατοδρομίου. Στα πλαίσια αυτά τις προσεχείς ημέρες θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια Μαγνητικής Πύλης και ακτινοσκοπικής συσκευής (X-Ray) για τον έλεγχο επιβατών υδροπλάνων και αποσκευών.

Με βάση τα ανωτέρω η έκδοση της άδειας του Υδατοδρομίου Καβάλας μπαίνει στην τελική ευθεία, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς με την επικείμενη λειτουργία των υδροπλάνων θα προκύψουν ουσιαστικά οφέλη τόσο για την πόλη της Καβάλας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα