Καταστροφές στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μπήκε ομάδα αγνώστων ατόμων, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στον χώρο.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης όταν περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν υπολογιστές και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν κάποιος εργαζόμενος στον χώρο.

Φεύγοντας οι άγνωστοι δεν άφησαν έντυπο υλικό, σχετικό με τον στόχο της επίθεσης.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο οποίος μετέβη στην Πρυτανεία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι άγνωστοι δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό φύλαξης κατά την είσοδό τους, καθώς εκτιμάται πως κατάφεραν να εισέλθουν από τον ημιώροφο. «Άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο», δήλωσε ο κ. Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι ο χώρος της γραμματείας της πρυτανείας έχει καταστραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ αύριο θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών.

«Σκέφτομαι να καταγγείλω το περιστατικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European University Association -EUA), πέρα από τα οποιαδήποτε ένδικα μέσα σκοπεύω να αξιοποιήσω και τη μήνυση κατά αγνώστων. Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει», δήλωσε ο κ. Ζαπράνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα