Καταιγίδες και χαλάζι στη Βόρ.Ελλάδα, θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

vroxi_kummata_madata_701140760Στους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 32 στη Θεσσαλονίκη – Χαλάει σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας με καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις άνεμους στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς .

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα