Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για προσφυγικό:Οι εθνικές λύσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν,xρειαζόμαστε μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση

euprosΚαταδικάζει η πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών τις μονομερείς ενέργειες από ορισμένα κράτη-μέλη στο προσφυγικό και καλεί σε εφαρμογή των συμφωνημένων.

“Οι χθεσινές προτάσεις από τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη είναι επικίνδυνες και αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην επίλυση αυτής της κρίσης. Ο Βικτόρ Ορμπάν και πάλι προσπαθεί να εντείνει το αντιευρωπαϊκό και αντιμετανστευτικό αίσθημα για πολιτικούς λόγους και όχι να προτείνει πρακτικές λύσεις”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της ομάδας, Τζιάνι Πιτέλα, και συμπληρώνει πως “η συνάντηση στη Βιέννη, η οποία απέκλεισε εύστοχα εκπροσώπους από την Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει”.

“Οι εθνικές λύσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Χρειαζόμαστε μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Η Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην αλληλεγγύη, όχι μόνο όταν πρόκειται για οικονομικά οφέλη αλλά και για πολιτικές ευθύνες, όταν ζητείται από κάποιους να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις που ψήφισε και αποφάσισε το Συμβούλιο θα πρέπει να το πράττουν. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα μενού à la carte, όπου μπορείς να επιλέξεις μόνο τα κομμάτια από τα οποία μπορείς να επωφεληθείς και να αγνοήσεις τα υπόλοιπα”, καταλήγει ο Τζ. Πιτέλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα