Καταδίκη των επεισοδίων -Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας-Τέλος τα δακρυγόνα μετά από παρέμβαση Τσίπρα

Riot police surrounded by teargas in front of the parliament in AthensΈνταση επικράτησε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αστυνομία να μην επιτρέπει την πρόσβαση έχοντας αρχικά στήσει δύο κλούβες στη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.

 

Στην συνέχεια όπως ανακοινώθηκε, «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση χημικών απέναντι στους συνταξιούχους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε «να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Έρευνα για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους ζήτησε ο Τόσκας

Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στην πορεία των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες η έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

Καταδίκη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης :

ΝΔ:

«Μαζική ρίψη δακρυγόνων στους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου της “κοινωνικής ευαισθησίας”. Η βοή των πλησιαζόντων-αναπόδραστων- γεγονότων», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter o Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τα επεισόδια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοκρατική Συμπαράταξη:

“Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε!” δηλώνει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων.

“Ο Πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και τσάκισε τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου.

Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία. Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε” τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Το Ποτάμι:

«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες και έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους, προσπαθούν να αποφύγουν την οργή εκείνων που εξαπάτησαν και τους στέλνουν να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ. Και μπορεί ο κ. Τόσκας να αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των ψεκασμών προκειμένου να καλύψει τον κ. Τσίπρα, όμως η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτή δεν παραγράφεται», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Η Ένωση Κεντρώων :

 

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της λύπη για την κακομεταχείριση που έκαναν τα ΜΑΤ σε αθώους συνταξιούχους, οι οποίοι υπερασπιζόντουσαν το ψωμί τους, το μπουρμπουάρ των εγγονιών τους και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας τη στάση της αστυνομίας στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν μας αρκεί, η έκρηξη του κ. Τσίπρα, πρέπει να ληφθούν μέτρα να μην επαναληφθούν ποτέ τα ίδια» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

KKE:

«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό .

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Δείτε το βίντεο από την ΕΤ1:

Δείτε το βίντεο από το Star:

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα