Καταγγελία για δολοφονία τριών πολιτών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Χαλέπι

Ένας εργαζόμενος στα Λευκά Κράνη που σώζουν ανθρώπους στη Συρία δήλωσε στο Skynews ότι πυροβολήθηκαν από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις άνθρωποι που προσπαθούσαν να φύγουν από το Χαλέπι.
O Ismael al Abdullah περιέγραψε το επικίνδυνο ταξίδι που κάνουν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από το ανατολικό τμήμα της πόλης και πρόσθεσε ότι χιλιάδες παραμένουν παγιδευμένοι και απελπισμένοι για να φύγουν.
Μίλησε μετά τη διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης της συριακής πόλης την Παρασκευή 16/12.

Ο Ερυθρός Σταυρός ζήτησε από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την ασφαλή εκκένωση.
Και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται τώρα ότι έχουν ένα σχέδιο για να συνεχιστεί η εκκένωση, αν και αυτό θα είναι σίγουρα εύθραυστο.
Η Ρωσία κατηγορείται ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές, έτσι ώστε να επιτρέψουν να συνεχιστεί η εκκένωση.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Abdullah στο Skynews πάνω από 40 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι.
“Χθες άνοιξαν πυρ ενάντια σε ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν και σκότωσαν τρεις” ήταν η καταγγελία που έκανε.
“Δυνάμεις του Assad σκότωσαν τρεις ανθρώπους εν ψυχρώ μπροστά στον Ερυθρό Σταυρό και τώρα περιμένουμε μία νέα συμφωνία, αλλά δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία συμφωνία, ούτε τα πράσινα λεωφορεία”.
Μιλώντας για τους κατοίκους είπε ότι “είναι παγιδευμένοι και όλοι περιμένουν να φύγουν από το Χαλέπι, ενώ είναι φοβισμένοι γιατί πιστεύουν ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις θα πυροβολήσουν όποιον τολμήσει να τις κοιτάξει”.
Ο Abdullah εξήγησε και πόσο επικίνδυνη είναι η αποστολή που έχουν αναλάβει τα Λευκά Κράνη, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο ο Assad.
“Έχουμε σώσει πολλούς ανθρώπους και αρκετά παιδιά, πηγαίνουμε όπου υπάρχει βομβαρδισμός και αρκετές φορές δυνάμεις του Assad μας στοχεύουν και έχουμε χάσει αρκετούς φίλους που προσπαθούσαν να διασώσουν κόσμο”.
Ο Abdullah ανέφερε ότι “είναι μία στρατηγική που έχουν να σκοτώνουν οποιονδήποτε προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον που είναι στα ερείπια”.
Ένα κονβόι που θα χτίσει νοσοκομείο για παιδιά στο Χαλέπι θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για την κεντρική Συρία.
Περίπου 3.000 άνθρωποι πρόσφεραν 150 χιλιάδες στερλίνες για να χρηματοδοτήσουν αυτό που θα είναι το πρώτο νοσοκομείο που θα έχει χρηματοδοτηθεί από πολίτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα