Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

“Νέα άγρια και απρόκλητη επίθεση” από τα ΜΑΤ, με χημικά και ξύλο με γκλομπς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των πλειστηριασμών, καταγγέλει η ΛΑΕ και μέλη συλλογικοτήτων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του γραφείου τύπου της ΛΑΕ, η αστυνομική επίθεση έγινε στη συγκέντρωση για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχε καλέσει η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλες συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Σκουφά 77, στο Κολωνάκι στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση θα ανατραπεί από ένα ευρύτατο λαϊκό κίνημα, του οποίου σπινθήρας θα είναι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η αστυνομική επίθεση ξεκίνησε, όταν αντιπροσωπεία ζήτησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν με σπρωξίματα, ξύλο και χρήση χημικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χημικά ρίχτηκαν σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικιμένη περιοχή, με πυκνή κυκλοφορία αυτοκινήτων και μάλιστα δίπλα στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων αλλά και των ασθενών.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «αυτή η κυβέρνηση κυβερνά πλέον, μόνο με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο, τις συλλήψεις και τις δίκες αγωνιστών».

Η ΛΑΕ πάντως σημειώνει πως δεν πτοείται από επιθέσεις, διώξεις, ιδιώνυμα και από την προσπάθεια κατασυκοφάντησης. «Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και την προστασία της λαϊκής περιουσίας.Θα νικήσουμε!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα