Κατέθεσε και ο ALPHA τον φάκελό του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA είναι το τρίτο κανάλι που κατέθεσε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, τον φάκελο υποψηφιότητάς του στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά από τους σταθμούς του ΣΚΑΙ και του Star.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι στις 15:00 μ.μ. και μετά, όπως έχει τονιστεί από τον Αντιπρόεδρο της Αρχής, καμία αίτηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR κατέθεσε λίγο μετά τις 11, τον φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό. Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι σήμερα στις 15:00 και σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας. Νωρίς το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα