Κατάργηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης των δημόσιων σχολείων ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

05be5013e779408e15d416e9fd0fceb1Να γίνει δεκτό το πάγιο και χρόνιο αίτημα για επιστροφή ή κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης των δημόσιων σχολικών κτιρίων ή γενικότερα των δημοσίων κτιρίων, ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Όπως επισημαίνουν, η θέρμανση δημόσιων κτιρίων, και μάλιστα των σχολικών, αποτελεί γενικότερη μέριμνα του κράτους, το οποίο οφείλει να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα που θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, πόσο μάλλον των μαθητών.

Όπως τονίζουν, η θέρμανση των σχολικών κτιρίων χρηματοδοτείται από τους δήμουςμέσω κρατικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που σε πολλούς νομούς της Επικράτειας σχολεία αναγκάζονται να αυτοχρηματοδοτούν την θέρμανση των κτιρίων τους, με έσοδα από τους συλλόγους γονέων ή χορηγούς, λόγω της μεγάλης περιόδου θέρμανσης, χαμηλών θερμοκρασιών και μειωμένων χρηματοδοτήσεων.

Σημαντικό ρόλο στο υψηλό κόστος θέρμανσης παίζει όπως επισημαίνουν, η φορολογία στο πετρέλαιο  η τιμή του οποίου έχει εδώ και χρόνια  εξομοιωθεί με το πετρέλαιο κίνησης.

Επιπλέον, υπενθυμίζουν πως στο παρελθόν έχουν υποβληθεί παρόμοια αιτήματα από φορείς, όπως η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, αλλά και άλλων περιφερειών.
Οι βουλευτές απευθύνουν την ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα