Κατάργηση Πανελλαδικών και ολοήμερο δημοτικό

Ο πρωθυπουργός στην επισκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας, τόνισε:«Η Παιδεία πρέπει να είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον τόπο. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης».

Ο ίδιος έδωσε τους 5 βασικούς άξονες των προωθούμενων αλλαγών οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Ενίσχυση των δημοτικών σχολείων.
2. Αναβάθμιση του Λυκείου.
3. Ομαλοποίηση της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
4. Ενίσχυση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με πόρους και θεσμικές αλλαγές.
5. Επένδυση στην έρευνα και στην τεχνογνωσία.

Ανακοίνωσε ότι και φέτος τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν κανονικά τα σχολεία με όλα τα βιβλία και με επάρκεια διδακτικού προσωπικού.

Προανήγγειλε «επέκταση των διδακτικών ωρών αλλά και του προγράμματος σίτισης στα δημοτικά σχολεία για άλλους 300 χιλιάδες μαθητές το 2018».

«Η χώρα μας με αφορμή το προσφυγικό κύμα δίδαξε ήθος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργώντας σχολικές δομές για τα προσφυγόπουλα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση δίνει έμφαση «στο Εθνικό Απολυτήριο το οποίο εφεξής θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε, προαναγγέλλοντας συγχρόνως την αναγνώριση master στα προγραμμάτων σπουδών πενταετούς διάρκειας.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης προανήγγειλε επέκταση στα δημοτικά του θεσμού των ολοήμερων σχολείων και αύξηση της χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια, αρχικά κατά 65 εκατομμύρια ευρώ.

«Τώρα τρέχουμε και αυτός είναι ο στόχος μας και όχι να αλλάξουμε τα σχήματα», σημείωσε κληθείς να απαντήσει στα σενάρια ανασχηματισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα