Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ από το ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΒ για να διατυπώσουν τα αιτήματα τους.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έγραψαν με κόκκινη μπογιά, στο κτίριο που στεγάζεται ο ΣΕΒ, συνθήματα για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ενάντια στην όποια παρέμβαση στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπουλούγαρης, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ οι βιομήχανοι με κάθε τρόπο θέλουν να χτυπήσουν τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ μετά και από αυτή την παρέμβαση έκανε νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου και στη συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια, αλλά και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: “Kαλούμε τους εργαζόμενους τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να απαντήσουν αγωνιστικά, να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 στην Ομόνοια”. “Οι βιομήχανοι μέσα από εβδομαδιαία δελτία, ημερίδες και συνεντεύξεις ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, τις κάνει πράξη και τις προχωρά με σθένος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτήν την περίοδο μια σειρά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο τροποποιούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις προς το χειρότερο, τσακίζουν τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν τις αργίες, ξεζουμίζουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα