Καραμανλής: Δεν βλέπω σύντομα εκλογές

Προς έκπληξη πολλών συνομιλητών του Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πως τελικά ο ίδιος δεν βλέπει “άρωμα” εκλογών. Όπως σημειώνουν συνομιλητές του η άποψη του είναι πως “δεν βλέπει σύντομα εκλογές, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο”.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα “Real” ο κ. Καραμανλής πιστεύει πως “ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα στον κόσμο, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Η κατάσταση είναι μή αναστρέψιμη. Ακόμη και αν τα δημοσιονομικά θα είναι καλύτερα, στον κόσμο δεν θα περάσει”.

Όπως θυμίζει στους συνομιλητές του παρόμοιες κινήσεις έκαναν στο παρελθόν και άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις και έπεσαν στο κενό.

Ωστόσο, προβλέπει ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί παρά το σκληρό πρόσωπο που δείχνει ο Σόιμπλε και παρά τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ για μέτρα σκληρής λιτότητας. “Αργά η γρήγορα, έστω και με καθυστέρηση, η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές δεν θα πιέσουν τον Τσίπρα πάρα πολύ και ο Τσίπρας δεν θα τραβήξει το σχοινί για εκλογές” λέει ο Κώστας Καραμανλής.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Κώστας Καραμανλής εκφράστηκε αρνητικά. “Ήταν απογοητευτικός στην ομιλία του” ανέφερε και πρόσθεσε ότι αν γίνουν εκλογές “είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις κερδίσει με διακριτική διαφορά”.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα  τον Κώστα Καραμανλή φαίνεται πάντως να είναι η εξωτερική πολιτική. “Η οικονομική αδυναμία ανοίγει την όρεξη σε όλους να θέτουν εθνικά ζητήματα” είναι η μόνιμη επωδός που χρησιμοποιεί ο Καραμανλής αναφερόμενος κυρίως στην κλιμακούμενη προκλητικότητα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Την ίδια στιγμή εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος για το Κυπριακό με την ανησυχία του να εντείνεται από την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί “ερασιτεχνικά” στα εθνικά θέματα. “Ο Τσίπρας στερείται της εμπειρίας που απαιτείται, ώστε να διαχειριστεί όπως πρέπει τα εθνικά θέματα” είναι η άποψη του κ. Καραμανλή, ενώ δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός δεν ξεχνά να επαναλαμβάνει μονότονα στοςυ συνομιλητές του ότι η όποια λύση στο Κυπριακό θα ισοδυναμεί με “επώδυνο συμβιβασμό”.

Πηγή: Real

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα