Καραμανλής:Ανεύθυνη η στάση των δανειστών

Η αντίθεση του «καραμανλικού» στρατοπέδου στην πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είναι ήδη πολλαπλά εκφρασμένη και επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά από τον ίδιο τον επικεφαλής του, σε συνέντευξη στη Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζω πράγματι να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος». Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου», επισημαίνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα»

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει η ΝΔ να ζητά εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει ότι «το πότε θα γίνουν εκλογές εναπόκεινται στην κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει όμως ότι ο ίδιος είναι, γενικά, κατά των πρόωρων εκλογών «εδώ, όμως, έχουμε μια ειδική περίπτωση γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερο κακό».

Επιπλέον, για την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα το 2015, υποστηρίζει ότι «η ΝΔ το 2015 ψήφισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και δηλώνει ότι «προσωπικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος τότε προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα και την παράταξη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα