Καρέ-καρέ το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα-Λιανοκλάδι (Video)

Καρέ-καρέ καταγράφει βίντεο της ΕΡΓΟΣΕ το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα-Λιανοκλάδι.

Η νέα γραμμή αντικαθιστά το ορεινό πέρασμα του Μπράλου το οποίο οι συρμοί διέσχιζαν με μικρή ταχύτητα καθώς επρόκειτο για μια παλιά γραμμή με φτωχά γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Μετά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας η νέα γραμμή κινείται ανατολικά, διασχίζοντας το όρος Καλλίδρομο μέσω σήραγγας μήκους 9 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στα Βαλκάνια. Ακολούθως, μέσω της πεδιάδας του Σπερχειού, η γραμμή καταλήγει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Η νέα γραμμή αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο στην αρχή η διέλευση των συρμών θα γίνεται με ντιζελάμαξες, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης. Μετά την παράδοση του τελευταίου τμήματος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Λιανοκλάδι-Δομοκός, τον Ιούνιο, το δρομολόγιο μεταξύ της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας θα εκτελείται σε περίπου 3,5 ώρες, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και τα έργα στο σύστημα τηλεδιοίκησης – φωτοσήμανσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα