Καπνός λίγο πριν τη συντριβή στο πιλοτήριο του αεροσκάφους της EgyptAir

oninhΤο αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, επιβεβαίωσαν το Σάββατο οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι πρόωρο ακόμη ν’αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι πολύ νωρίς για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος όσο δεν έχουμε εντοπίσει την άτρακτο, ή τα καταγραφικά δεδομένων πτήσης. Η προτεραιότητα στις έρευνες είναι στραμμένη στον εντοπισμό της ατράκτου και των καταγραφέων», πρόσθεσε.

Το γεγονός ότι υπήρχε καπνός  στο αεροσκάφος της EgyptAir λίγο πριν την πτώση και συντριβή του στην θάλασσα, κατέδειξαν στοιχεία της πτήσης που ήρθαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Την πληροφορία μετέδωσαν αρχικά διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δεδομένα της πτήσης που καταγράφηκαν στο ACARS (ψηφιακό σύστημα μετάδοσης στοιχείων της πτήσης σε επίγειους σταθμούς) και τα οποία δημοσίευσε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα The Aviation Herald:

«On May 20th 2016 The Aviation Herald received information from three independent channels, that ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) messages with following content were received from the aircraft:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα