Καναδάς:Τρομοκρατική επίθεση- Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιωτικούς

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο στρατιωτικοί στον Καναδά, από άντρα που υποστήριξε ότι ενήργησε με εντολή “του Αλλάχ”. Το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα σε ένα κέντρο στρατολόγησης των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά στο Τορόντο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Μαρκ Σόντερς.images (1)
Ο ύποπτος ονομάζεται Αϊάνλ Χασάν Αλί, είναι Καναδός υπήκοος και ενήργησε μόνος του επικαλούμενος τον Αλλάχ λίγο αφότου τραυμάτισε τους δύο στρατιωτικούς.
Ο Σόντερς επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι τίποτα «προς το παρόν» δεν συνηγορεί στο να σκεφθεί κανείς ότι ο ύποπτος «ενήργησε μαζί με κάποιο άλλο πρόσωπο ή μια οποιαδήποτε οργάνωση».
Ο άνδρας, ηλικίας 27 ετών, εισήλθε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) σε ένα διοικητικό κτίριο κατόπιν κατευθύνθηκε προς το γραφείο υποδοχής του κέντρου στρατολόγησης των καναδικών ενόπλων δυνάμεων.
Έβγαλε ένα μαχαίρι κι έπειτα τραυμάτισε στο χέρι τον αξιωματικό υπηρεσίας στο γραφείο υποδοχής προτού προσεγγίσει άλλους ένστολους, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ προσπάθησε να μαχαιρώσει μία γυναίκα στρατιωτικό.
Την ώρα της επίθεσης εκείνος, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, φώναξε «ο Αλλάχ μου είπε να κάνω αυτό, να έρθω εδώ και να σκοτώσω ανθρώπους».
Ο Αϊάνλ Χασάν Αλί, που γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και διαμένει στο Τορόντο από το 2011, θα βρεθεί ενώπιον ενός δικαστή σήμερα προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον ενός δικαστηρίου της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά κι ιδίως της κατηγορίας για απόπειρα φόνου.
«Πρέπει να κάνουμε μια ενδελεχή ανάλυση για να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη και σαφή εικόνα σχετικά με το ποιο ακριβώς ήταν το κίνητρο» του δράστη, πρόσθεσε ο Σόντερς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα