«Καμπανάκι» Βάιντμαν για τη γερμανική οικονομία

H οικονομική κάμψη της Γερμανίας θα είναι πιο βαθιά και παρατεταμένη από ότι αναμενόταν προηγουμένως, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γιενς Βάιντμαν.
«Αντίθετα από την πρόβλεψη την οποία είχαμε κάνει τον Δεκέμβριο, η βουτιά στην ανάπτυξη αναμένεται να επεκταθεί και στην τρέχουσα χρονιά» σημείωσε σε ομιλία του στο Μανχάιμ ο κ. Βάιντμαν. «Με βάση την τρέχουσα οπτική, συνεπώς, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί αρκετά πιο αργά από τον δυνητικό ρυθμό του 1,5% το 2019» σημείωσε.
Σύμφωνα με το Reuters και όπως μεταδίδει το euro2day.gr, ο ίδιος προέβλεψε ωστόσο ότι η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει, λέγοντας πως οι προβλέψεις για το 2020 και το 2021 παραμένουν έγκυρες.
«Ωστόσο, η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις παραμένει υψηλή και για τη Γερμανία υπερισχύουν τα καθοδικά ρίσκα» πρόσθεσε.
Για την ευρωζώνη, ο κ. Βάιντμαν τόνισε πως η πρόβλεψη για τον φετινό πληθωρισμό θα περικοπεί. «Με βάση την τρέχουσα οπτική, η πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να είναι αρκετά χαμηλότερος φέτος από ότι ανέμενε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Δεκέμβριο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα