Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τα πυρόπληκτα: Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα των περιοχών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του, για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καλεί τις υγειονομικές αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους και να λάβουν άμεσα μέτρα, για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία.

Η έκθεση σε καπνό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό ειδικά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι πάσχουν από καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα ,τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα υπάρχει σοβαρή περιβαντολογική επιβάρυνση που πιθανώς να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να ενημερώσουν εάν έγιναν μετρήσεις για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές και να δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Επίσης οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα εάν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν -ειδικά όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου-και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους.

Καλούμε τις υγειονομικές αρχές να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την προστασία της δημόσιας υγείας και να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας των πληγέντων περιοχών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα