Καμμένος, Στρατούλης,Μητρόπουλος τραβάνε τις κόκκινες γραμμές

 

Εν μέσω πυρετωδών εξελίξεων στις Βρυξέλλες, τα κυβερνητικά στελέχη θέτουν τις κόκκινες γραμμές τους , οριοθετώντας τον όρο “έντιμος συμβιβασμός”.

Kammenos_

Ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε εξαίρεσης των νησιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, δήλωσε πως το συγκεκριμένο ζήτημα  αποτελεί casus belli,προσθέτοντας: «Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία αλλά και στην κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε off shore εταιρίες σε ακίνητα».

stratoylis

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση στοχεύει να μείνει σταθερή στις προγραμματικές δηλώσεις και τόνισε πως «Δεν θα υπάρξει μείωση στις συνάξεις. Την τελική απόφαση για το ενδεχόμενο αύξησης εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών θα την πάρει ο πρωθυπουργός».

alexis-mitropoulos

Πιο έντονη ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος σχολιάζοντας τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη, δηλαδή ότι η πρόταση της Ελλάδος είναι μια «καλή βάση για πρόοδο» σχολίασε: «Ότι πάμε καλά σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών». «Από την πλευρά τους αυτό σημαίνει ότι μετακινούμαστε εμείς στις προτάσεις των δανειστών και φαίνεται αυτό θα τους ικανοποιήσει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς  και συγκεκριμένα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων.

«Πρόκειται για μέτρα», συνέχισε «που είναι στην κατεύθυνση του ίδιου προγράμματος που επεβλήθη στη χώρα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει εκλεγεί για να διαγράψει χρέος, για να καταργήσει το μνημόνιο, για να πάρει πακέτο επανεκκίνησης και για να μεταφέρει την άποψη του λαού ότι το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως θεραπεία αποδείχθηκε μέχρι τώρα η απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

«Το επικίνδυνο είναι, κι εκεί θα δώσει μάχη ο Πρωθυπουργός, να μην του μετακυλήσουν οι εταίροι την ιδιοκτησία του παλιού μνημονίου», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα