Καμμένος: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές

«Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, έχουν υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και παράλληλα να προσφέρουν κοινωνικό έργο» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM.

Ερωτηθείς κατά πόσο επηρεάζει την Ελλάδα η ένταση στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας, είπε ότι το πρώτο που πρέπει να συνυπολογιστεί είναι το πόσο έχει αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη και στους συμμάχους και ποια η συμβολή της Ελλάδας στην αλλαγή αυτή.

Στην παρατήρηση ότι οι αντιδράσεις στην Ολλανδία και την Γερμανία έναντι της Τουρκίας δεν σηματοδοτούν αυτόματη υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, επικαλέστηκε την απόφαση των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ για παραμονή της δύναμης της Συμμαχίας στο Αιγαίο, παρά την άρνηση της Τουρκίας, συντασσόμενες έτσι με την θέση της Ελλάδας.

«Η Τουρκία υπέστη τεράστια διπλωματική ήττα και αυτό έγινε γιατί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νηφαλιότητα εκφράσαμε τις απόψεις μας. Βεβαίως και θέλουμε την Ευρώπη να είναι πιο κοντά μας και ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Θέλουμε να μας ενισχύσουν και οικονομικά γι’ αυτό, δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει όλο το βάρος της μετανάστευσης και βεβαίως χρειάζεται την βοήθειά τους να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται ο υπουργός ‘Αμυνας να κάνει εξοπλιστικά άνω του 2% του ΑΕΠ και οι υπουργοί Οικονομικών να μας λένε ότι πρέπει να περικόψουμε τις δαπάνες» υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά δημοσιεύματα για απώλειες κονδυλίων για το Προσφυγικό, είπε «το υπουργείο ‘Αμυνας τα απορρόφησε όλα, θεωρώ ότι πρέπει να πάνε γρήγορα οι διαδικασίες των Επιτροπών Ασύλου για να πάνε πίσω αυτοί που βρίσκονται στα νησιά.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα