Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στη Χρυσή Αυγή

Σοβαρό ποινικό αδίκημα και σοβαρή προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθν. Άμυνας Π. Καμμένος την έκκληση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές» κι υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες «ορκίζονται στο Σύνταγμα να προστατεύουν την Δημοκρατία» και «δεν μπορεί από κανέναν να καλούνται να το καταπατήσουν».

Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «κανείς με κανέναν τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις», καθώς γνωρίζουν ότι παρόμοιες εκκλήσεις στο παρελθόν «οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους». Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι η έκκληση του Κ. Μπαρμπαρούση αποτελεί παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα για την εσχάτη προδοσία και του άρθρου 134 για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για εσχάτη προδοσία ζητώντας άμεση ποινική δίωξη για τον Κ. Μπαρμπαρούση και την Χρυσή Αυγή, καθώς και την άμεση άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης επισήμανε πάντως ότι τυχόν άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα γίνει μόνο μετά από ψήφο των βουλευτών μετά από σχετικό αίτημα της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα