Καμμένος: Από το μαύρο χρήμα στον χώρο της Υγείας στήθηκε το κράτος της διαπλοκής

«Από το μαύρο χρήμα στον χώρο της Υγείας στήθηκε το κράτος της διαπλοκής», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στην Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Απαντώντας δε στο αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές, είπε πως «θα τελειώσει η Εξεταστική και η Προανακριτική, θα αποδοθούν ευθύνες» και μέχρι να έλθουν μέρες ευημερίας για τον ελληνικό λαό «μην ελπίζετε να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανέφερε επί 21 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή διήρκεσε η ομιλία του, ούτε τη λέξη Υγεία, ούτε τη λέξη Εξεταστική γιατί «τους καίνε».

Σημείωσε, επίσης, ότι το πρώτο «που καίει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η συμφωνία, καθώς -όπως είπε- τόσο αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και τα «παπαγαλάκια των εφημερίδων» υποστήριζαν ότι δεν θα κλείσει η συμφωνία, η οποία όμως έκλεισε, χωρίς να έχει κανένα μέτρο αρνητικό για τον ελληνικό λαό.

Απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για την πρόταση της κυβέρνησης να ξεκινήσει η Εξεταστική από το 1997, διότι το 1996 ήταν γενικός γραμματέας Πρόνοιας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τα Πρακτικά της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία η Ντόρα Μπακογιάννη ως πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” το 2011, είχε προτείνει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 2001-2011.

«Δεν ήξερε η κ. Μπακογιάννη ότι ο Κουρουμπλής είχε διατελέσει γενικός γραμματέας;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ επικαλέστηκε και δημοσιεύματα της εφημερίδας “Το Βήμα” της περιόδου εκείνης, τα οποία -σύμφωνα με όσα είπε- ερμήνευαν την κίνηση της κ. Μπακογιάννη ως “μήνυμα στον Δ. Αβραμόπουλο και τον Ν. Κακλαμάνη”. Το “μήνυμα” αυτόαφορούσε τη Siemens, προσέθεσε ο Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι η πεμπτουσία των όσων γίνονταν ήταν «πάμε να τα βρούμε για να μην ανοίξει μύτη».

Επίσης, έκανε λόγο για “συμμορία Σημίτη που στηρίζει τη ΝΔ” και πως γύρω από την Υγεία και τα Εξοπλιστικά υπήρχε “ομερτά”.

Τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να ανοίξουμε Εξεταστική Επιτροπή», είπε ότι πρέπει να ανοίξουν λογαριασμοί γιατρών, ενώ επισήμανε ότι η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει και την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, των media shop και του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Ειδικά για το τελευταίο είπε ότι μετά την προφυλάκιση του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού, Αντρέα Μαρτίνη, «άρχισαν να ανοίγουν στόματα», προσθέτοντας ότι η «πρώτη ερώτηση» για την υπόθεση αυτή διατυπώθηκε πριν το 2000, με έρευνα που είχε ξεκινήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, με αποτέλεσμα να υποστεί επαγγελματικές διώξεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα