Καμίνης:   Θα αποτελέσουμε σεισμό στο πολιτικό σύστημα

Στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ο οποίος αναφορικά με την Κεντροαριστερά σημείωσε «πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα και εμφανίζει μοιραία και κάποια πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να πάμε σε έναν ενιαίο φορέα με τάσεις φυσικά αλλά χωρίς κόμματα, ενιαία ως ένα κοινό σώμα. Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι θα μας στηρίξουν μαζικά και θα δώσει ώθηση αλλά θα απελευθερώσει από τις αγκυλώσεις το νέο φορέα. Το νέο αυτό εγχείρημα δεν είναι παράδειγμα ορθοδοξίας αλλά είναι έτσι η ζωή, δεν ζούμε άλλωστε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα πολιτικής».

Ερωτηθείς για το με ποιον θα συνεργαστεί ο νέος φορέας σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ο κ. Καμίνης τόνισε: «Από τη στιγμή που δημιουργείται κάτι νέο πιστεύω πως θα αποτελέσουμε σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Το κόμμα μας θα κάνει το πρόγραμμά του και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Είναι ένα πρώιμο ερώτημα οι μελλοντικές συνεργασίες».

Αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του νέου Προέδρου ο κ. Καμίνης σημείωσε «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι αδιάβλητη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Πρέπει επίσης να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα να ακουστούν και να τοποθετηθούν πολιτικά για τον συγκεκριμένο φορέα».

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του νέου φορέα ο κ. Καμίνης σημείωσε πως δεν θα αποχωρήσει από την Δημαρχία, συγκεκριμένα υπογράμμισε «όλοι οι προκάτοχοι μου ήταν μέλη πολιτικών κομμάτων και μάλιστα εξαιρετικά δραστήρια το πρόβλημα είμαι εγώ; Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα και έχω στηριχθεί από όλους τους χώρους. Δεν θα αποχωρήσω και θα συνεχίσω κανονικά να κάνω τη δουλειά μου μέχρι το πέρας της θητείας μου».

Αναφορικά με το ζήτημα της Eldorado ο κ. Καμίνης τόνισε «ανεξάρτητα αό το που είναι η ευθύνη, θέλω η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να μείνει στη χώρα και για τις θέσεις εργασίας αλλά και για το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα