Καμίνης: Η κυβέρνηση βγάζει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο σφυρί

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά την αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και η μη εξαίρεση από αυτήν των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Το θέμα αναμένεται να θέσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην αυριανή του συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Καμίνης εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο την αντίθεσή του στη μη εξαίρεση του 9,84 από τη διαδικασία αδειοδότησης, σχολιάζοντας πως «η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες, βγάζει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο σφυρί».

Όπως ανέφερε «στις 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίναμε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι δημοτικές συχνότητες δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί. Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ. Ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως – με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία. Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό, τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα