Καλύτεροι οι άθεοι από τους υποκριτές καθολικούς δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Σε άλλη μια “προοδευτική” δήλωση κάτι που δεν θα μας είχαν συνηθίσει ο προκάτοχοί του προέβη ο πάπας Φραγκίσκος τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να είναι κάποιος άθεος, παρά ένας από τους πολλούς Καθολικούς που ζουν σκανδαλώδη υποκριτική ζωή».

Το σχόλιο αυτό του ποντίφικα έγινε κατά την διάρκεια ιδιωτικής λειτουργίας στην παπική κατοικία κατά τη διάρκεια της οποίας επέκρινε μερικούς από το ένα δισεκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες μέλη της Καθολικής Εκκλησίας λέγοντας ακόμη: «Είναι σκάνδαλο να λες το ένα και να κάνεις το άλλο. Αυτό είναι διπλή ζωή».
Οι παρατηρήσεις αυτές του πάπα Φραγκίσκου, που μετέδωσε το «ράδιο Βατικανό», έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, ιδιαίτερα εκείνο που αφορούσε στους «εφημέριους – παπαγάλους, που υποκρίνονται πως προσεύχονται αλλά δεν πράττουν καλές πράξεις στην υπηρεσία του Θεού».
Ο ποντίφικας επανειλημμένα έχει μιλήσει «για εκείνους που υποστηρίζουν πως είναι βαθειά καθολικοί – πάντα πηγαίνουν στην εκκλησία, αλλά δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους γι’ αυτούς, κάνουν βρόμικες δουλειές, ξεπλένουν χρήμα, κάνουν βρόμικη ζωή γενικότερα. Τόσοι Χριστιανοί είναι σαν κι αυτούς. Είναι σκανδαλώδες!». Και επέμεινε να λέει πως «αντί να είσαι αυτού του είδους Καθολικός καλύτερα να είσαι άθεος».

Μετά την εκλογή του στο αξίωμα, το 2013, ο Φραγκίσκος καλεί συχνά τους καθολικούς, τόσο τους ιερείς όσο και τους λαϊκούς, να τηρούν όσα διδάσκει η θρησκεία τους.

Έχει καταδικάσει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, έχει δηλώσει ότι οι καθολικοί-μέλη της μαφίας «θέτουν εαυτούς εκτός της Εκκλησίας» και έχει καλέσει τους καρδινάλιους να μη συμπεριφέρονται σαν να είναι «πρίγκιπες».

Στο παρελθόν ο πάπας είχε καλέσει τους χριστιανούς να θεωρούν τους άθεους καλούς ανθρώπους, εάν κάνουν καλές πράξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα