“Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική” ζητά η Μέρκελ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

αρχείο λήψης“Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική” ζητά η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εντοπίζει τους τομείς στους οποίους “πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και καλύτεροι”: ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

“Πρέπει εν τέλει να γίνουμε καλύτεροι σε ό,τι αφορά τις παροχές για τη νεολαία” τονίζει η κυρία Μέρκελ στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, με το βλέμμα στα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. πρέπει να είναι “πραγματικά καλή” στην έρευνα και την ανάπτυξη και να είναι “η πλέον ανταγωνιστική και η περισσότερο βασιζόμενη στη Γνώση ήπειρος στον κόσμο” συνεχίζει, όπως συνέβαινε ήδη το 2000. “Σήμερα δεν ισχύει, αλλά θα πρέπει και πάλι να έχουμε αυτή την αξίωση από τον εαυτό μας” πρόσθεσε η Καγκελάριος και σημείωσε ότι αυτά τα θέματα θα συζητηθούν διεξοδικά στην έκτακτη άτυπη Σύνοδο των “27” τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα.

Η κυρία Μέρκελ αναφέρεται ακόμη στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία θα συμμετάσχει την Δευτέρα στο Παρίσι, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τις ηγεσίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την οποία, όπως λέει, θα ανακοινωθεί η δημιουργία “Εργαστηρίου για τη Νεολαία”, προκειμένου να προωθηθεί η προσέγγιση των νέων αυτών των χωρών μεταξύ τους αλλά και με την Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα