Και τώρα ανασχηματισμός – Ποιοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Την πραγματοποίηση ενός-άγνωστου ακόμα σε έκταση- ανασχηματισμού δρομολογούν από σήμερα το πρωί οι απομακρύνσεις από την κυβέρνηση του ζεύγους υπουργών Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε παραιτήσεις αφού αποκαλύφτηκε ότι η πρώην υπουργός εισέπραττε επίδομα ενοικίου για δεύτερη κατοικία στο Κολωνάκι, έχοντας δηλώσει μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ.

 

Έρχεται ανασχηματισμός 

Άμεση συνέπεια της απομάκρυνσης των δύο υπουργών, όπως και της ύπαρξης της κενής θέσης του κ.Ζουράρι αναμένεται να είναι η ανάγκη συμπλήρωσης του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις τους.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του indicator.gr,  οι προθέσεις του Μαξίμου επεκτείνονται και σε άλλα πρόσωπα, καθώς από καιρό συγκεκριμένοι υπουργοί έχουν συγκεντρώσει επάνω τους επικριτικά βλέμματα σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους.

Ειδικότερα οι πληροφορίες επικεντρώνονται  κατ’ αρχάς στον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις, προερχόμενες κύρια από την ομάδα των “53” και θεωρείται με τα σημερινά δεδομένα “κομμένος” στα πλαίσια του ανασχηματισμού, καθώς εδώ και καιρό, είναι υπουργός υπό προθεσμία. Πολιτικοί αναλυτές μάλιστα χαρακτηρίζουν και την πρόσφατη εισαγωγή του σε νοσοκομείο για υπερκόπωση σαν “διπλωματική ασθένεια”.

Αλλά ο άγνωστης έκτασης, μέχρι στιγμής, κατάλογος των προς αντικατάσταση υπουργών δεν εξαντλείται εδώ. Καθώς ο ανασχηματισμός θεωρείται πλέον θέμα ωρών ή το πολύ λίγων 24ωρων, στο Μαξίμου εξετάζουν και προβλήματα σχετικά με την γενικότερη λειτουργία και απόδοση ορισμένων άλλων υπουργών.

Πρώτος στη λίστα των υπό αμφισβήτηση φιγουράρει ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, οποίος υπήρξε και υπουργός υγείας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τόσο η αμφιλεγόμενη εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis όσο και η λειτουργία του στο υπουργείο Ναυτιλίας κατά την περίοδο της  ρύπανσης του Σαρωνικού, αν και στη συνέχεια προχώρησε σε σοβαρές θετικές παρεμβάσεις, παράλληλα με φημολογούμενες “αστοχίες” του στο υπουργείο Εσωτερικών, καθιστούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη θέση του εξαιρετικά επισφαλή.

Η περίπτωση της Λ. Κονιόρδου βρίσκεται επίσης εδώ και μήνες στο επίκεντρο και είναι πολλοί εκείνοι που δίνουν ακόμη και ονόματα ατόμων υποψηφίων για να την αντικαταστήσουν.

Ζήτημα λέγεται ότι υπάρχει και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος δέχεται επίσης επικριτικά σχόλια για επί μέρους χειρισμούς του στο υπουργείο αυτό.

 

Αναφορικά με τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δηλαδή, με τους Πάνο Σκουρλέτη και Όλγα Γεροβασίλη, δεν υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, πληροφορίες για αντικατάστασή τους ή μετακίνησή τους, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα