Και καμένες νταλίκες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών αρχών για την εξάλειψη όλων των εστιών φωτιάς στα γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο διαχειρίσιμη, με αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν μέσα να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το πρωί της Πέμπτης, οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη στο πλοίο κατάφεραν να κόψουν μια σιδερένια πόρτα βάρους ενός τόνου στο εσωτερικό του πλοίου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν εκτός του φλεγόμενου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αρκετές νταλίκες.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες, κάποια από τα οχήματα στο εσωτερικό του πλοίου καταστράφηκαν εντελώς.

Όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά που έμειναν μέσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Από πού ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στα μέσα και προς την πλώρη του πλοίου, στην αριστερή πλευρά, που ήταν φορτωμένο με νοβοπάν.

Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα