Και δεύτερος υποψήφιος για τα Ναυπηγεία Νεωρίου

Δεύτερο επενδυτικό σχήμα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου ανακοινώθηκε επισήμως τη Δευτέρα αναφέρει η Καθημερινή.

Ειδικότερα, πρόταση εξαγοράς σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να έχει υποβάλει η ONEX Shipyards, ένα ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα συμφερόντων Πάνου Ξενοκώστα.

Σε ό,τι αφορά τον έτερο ενδιαφερόμενο, με βάση το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για την αμερικανική Postlane Partners, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Ελληνοαμερικανός Δημήτρης Τομαράς. Ο εκπρόσωπος της Postlane Partners Ανδρέας Τομαράς σε επικοινωνία του με την Καθημερινή υπογραμμίζει ότι το ενδιαφέρον είναι τουλάχιστον ενός έτους, αλλά είχε αρχικά εκδηλωθεί προς τον σημερινό ιδιοκτήτη των προβληματικών ναυπηγείων Νίκο Ταβουλάρη.

Τώρα η Postlane αποκαλύπτει πως προ ημερών υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση και στην κυβέρνηση. Η πρόταση, συνεχίζει ο Ανδ. Τομαράς, έχει κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία Άμυνας, Οικονομίας, Οικονομικών, Ναυτιλίας και Μεταφορών, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρηματοδοτηθεί υπό προϋποθέσεις από την επενδυτική τράπεζα J. Aron, θυγατρική της Goldman Sachs. “Αναμένουμε πλέον τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής επενδυτή για το Νεώριο”, αναφέρει στην Καθημερινή ο εκπρόσωπος της Postlane.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα