Και δεύτερη σύλληψη  για την επίθεση στο Λονδίνο

Μετά τη σύλληψη ενός 18χρονου άνδρα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε και δεύτερη σύλληψη για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Στην παρούσα φάση, συνεχίζουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα να μην ήταν μόνο ένα πρόσωπο υπεύθυνο για την επίθεση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

Το χρονικό της πρώτης σύλληψης

Γύρω στις 07:50 (09:50 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (χθες), η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», διευκρίνισε.

Η σύλληψη του νεαρού άνδρα, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική», πραγματοποιήθηκε στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, από το οποίο πραγματοποιείται η διέλευση στην άλλη πλευρά της Μάγχης.

Οδήγησε στη μερική εκκένωση του λιμανιού γύρω στις 13:40 ώρα Ελλάδας προκειμένου να «ερευνηθεί η περιοχή ως προληπτικό μέτρο». Η επιχείρηση αυτή επέτρεψε στην αστυνομία να κατασχέσει «διάφορα αντικείμενα», ενώ ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, ανέφερε ο Μπάσου.

Σε μήνυμα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά έπειτα από επείγουσα σύγκληση της κυβέρνησης, η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ υπογράμμισε πως είναι «πολύ νωρίς» για να ειπωθεί αν ήταν γνωστός στις δυνάμεις της τάξης, όπως είχε γράψει την Παρασκευή στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας την αντίδραση της βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Είναι μια έρευνα που προχωρά πολύ γρήγορα. Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο (…) και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μειώσουμε τις απειλές στη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής της λονδρέζικης αστυνομίας, Κρεσίντα Ντικ, στο BBC.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα