Καιρός: Πού και πότε θα βρέξει τις επόμενες ημέρες

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Τετάρτη στη Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και τα απόγευμα στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 και στις Κυκλάδες η μέγιστη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Την Πέμπτη (23/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και τα απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (25/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα