Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με ανοιξιάτικο καιρό

Ανοιξιάτικος ο σημερινός καιρός λίγο πριν από την επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Καθαρά Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο νότιο στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, έντασης 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται για τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).
Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησοπροβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 21 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Στα βόρεια θα φυσούν νοτιάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικές διευθύνσεις 4-5 και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα