Καιρός: Βροχές στα βόρεια, αφρικανική σκόνη σε όλη τη χώρα το Σάββατο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας.

Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας την ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 31 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 και 36 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων λασποβροχών ή όμβρων μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες και βελτίωση του καιρού στη συνέχεια. Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά περιορισμένη η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

(Πηγή: meteo.gr)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα