Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας – Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα

Nέα ανατροπή με τον καιρό και το θερμόμετρο να κάνει βουτιά, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την ερχόμενη εβδομάδα, θυμίζοντάς μας ότι ο χειμώνας  είναι εδώ για αρκετό ακόμα διάστημα.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Όπως μάλιστα δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Σύμφωνα με το meteo.gr οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης.

Ο καιρός της Κυριακής

Πάντως, αύριο Κυριακή, ο καιρός αναμένεται άστατος με σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα νοτιοανατολικά, ενώ τις υπόλοιπες γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Ειδικότερα, τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά και νότια σταδιακά απόγευμα το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που σταδιακά απόγευμα το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο βορειοανατολικοί Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα