Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με το επενδυτικό αίσθημα να υποχωρεί μπρος στην πολιτική κρίση στη Γερμανία.

Η αναζήτηση εξόδου από το πολιτικό τέλμα μετά τον βαρύτατο κόλαφο που υπέστη η Angela Merkel στην προσπάθειά της να σχηματίσει κυβέρνηση ξεκινά σήμερα, σε μια χώρα που πάνω από κάθε τι άλλο φοβάται την πολιτική αστάθεια, γεγονός που “ρίχνει” τις ευρωαγορές.

 

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,21%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,15% και ο γαλλικός CAC χάνει 0,16%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX και ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρούν σε ποσοστό 0,12%, ενώ ευρύτερες (0,38%) είναι οι απώλειες του ελβετικού SMI. O πορτογαλικός PSI χάνει 0,10%.

Το δολάριο βρίσκεται σε υψηλό μίας εβδομάδας απέναντι στο καλάθι με τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα πιέζει πτωτικά το ευρώ.

Στα εταιρικά νέα, οι Enel, Easyjet και Kingfisher είναι μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους.

Στην Ασία, επικράτησε το θετικό πρόσημο για τους δείκτες στις συναλλαγές της Τρίτης μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες το βράδυ, με τους επενδυτές να βάζουν στην άκρη τις ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα