Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Αττική: Το ρήγμα είναι γνωστό

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική στις 23:50 με επίκεντρο κοντά στο Γραμματικό, σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Αρχικά, η ενημέρωση ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η εκτίμηση για τον σεισμό αναθεωρήθηκε στα 4,1 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 4,1 Ρίχτερ, ενώ έδωσε ως επίκεντρο το Σέσι Μαραθώνα.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερη δόνηση, με βάση τα ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ακόμα ότι «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό»

Παπαδόπουλος: Το ρήγμα είναι γνωστό, δεν έχει ιστορία με μεγάλα μεγέθη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και με τη σειρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς πρόκειται για την περιοχή που τον περασμένο Ιανουάριο είχε δώσει σεισμό σχεδόν του ίδιου μεγέθους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους και όπως ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, «η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», κάτι που σημαίνει ότι, «έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», όπως είπε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα