Καθαρίστρια από την φυλακή Θήβας: Ντρέπομαι, αλλά το έκανα για τα παιδιά μου

Τη σιωπή της «σπάει» μέσα από τις φυλακές της Θήβας η καθαρίστρια, η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού με το οποίο ήταν διορισμένη για αρκετά χρόνια στο δημόσιο.

Η 53χρονη γυναίκα τονίζει στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Λέει χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας η γυναίκα δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τονίζει παράλληλα ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη δεκαετή φυλάκιση της καθαρίστριας

Σημειώνεται ότι την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου σε δεκαετή ποινή κάθειρξης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να οδηγηθεί στη φυλακή, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, η κ. Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε αίτηση αναίρεσης της απόφασης από τον δικηγόρο της 53χρονης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/sygklonizei-i-katharistria-mesa-apo-tis-fylakes-thivas-ntrepomai-alla-to-ekana-gia-ta-paidia-moy/#ixzz5XfSIXPxg

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα