Καζάκος: Δεν επιθυμούμε την αποτυχία του τρίτου Μνημονίου

Ο καθηγητής Πάνος Καζάκος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σε παρέμβασή του που ακολούθησε την ομιλία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη τόνισε ότι: «Δεν επιθυμεί κανείς την αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής».

Με την υπόμνηση αυτή, ο κ. Καζάκος θέλησε να αποσοβήσει «την όποια παρεξήγηση» υπήρξε σχετικώς με την εκτίμηση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτη Λιαργκόβα, σύμφωνα με την οποία, «εάν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής, τότε θα είναι αναπόφευκτο, ή ένα τέταρτο μνημόνιο ή η χρεοκοπία».

Επ’ αυτού ο κ. Καζάκος παρατήρησε πως «όταν κάνεις μια ανάλυση για το πού μπορεί να πάει κάτι και προσπαθείς να προβλέψεις καταστάσεις, τότε βέβαια σκέφτεσαι διαφορετικά από όταν είσαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής».

«Εγώ χαίρομαι», είπε, «που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βεβαίωσε για μια ακόμη φορά, ότι ο στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα