Καβγάς Μητσοτάκη – Δένδια: Όλο το παρασκήνιο

Σφοδρή κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ, μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Κυριάκου Μητσοτάκη… για τα μάτια του Άδωνι Γεωργιάδη
Ισχυρούς τριγμούς προκαλούν στις τάσεις του κόμματος οι δημόσιες διαφοροποιήσεις του Νίκου Δένδιαέναντι της εθνικιστικής πτέρυγας του κόμματος, με αιχμή το μήνυμα του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ ότι «δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές. Η κυρίαρχη τάση μέσα στο κόμμα είναι η Κεντροδεξιά». Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «η ΝΔ είναι ενιάιο σύνολο», σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζω να υπάρχει τίποτα σε εθνικιστικό γκρουπούσκουλο».

Τι είπε ο Δένδιας και προκάλεσε τον Άδωνι

 
Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας -μέσω γραπτής δήλωσης- υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά». Επισήμανε δε πως η παράταξη «οσάκις παρέκκλινε, συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης, παραμένει σταθερό επαναλαμβάνω ότι είναι ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Τα λοιπά εκ του πονηρού…». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας – πριν διακινήσει τη συγκεκριμένη δήλωση- είχε συνάντηση σε κλίμα έντασης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Ευάγγελος Αντώναρος: Το πουλόβερ ξηλώνεται

Στον απόηχο των «γαλάζιων» κραδασμών στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ανάρτησε στο Facebook πως «το πουλόβερ ξηλώνεται σιγά σιγά. Και ο κάτοχος του πουλόβερ -αντί να σκεφθεί τι πρέπει να πει και πώς να αντιδράσει- πατάει συνέχεια την πεπονόφλουδα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Μαξίμου: «Απέτυχε στην προφητεία»

Σε σκωπτικούς τόνους, το Μαξίμου απάντησε πως «περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει δήλωση για τον δήθεν αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές χρήματος. Αφού απέτυχε και σε αυτή την προφητεία, έκανε τελικά δήλωση για τη Βενεζουέλα».

Δένδιας εναντίον και Αυγενάκη

Μία μέρα μετά τον καυγά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, ήρθε νέο «καυγαδάκι»για ν’ αποδείξει ότι στην Πειραιώς κάτι δεν πάει καλά.
Στον διαδικτυακό καβγά συμμετείχε και πάλι ο Νίκος Δένδιας, αλλά απέναντί του αυτή τη φορά βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» χαρακτήρισε ως ατυχή τα όσα δήλωσε ο κ. Δένδια ότι η γραμμή του κόμματος δεν εκφράστηκε από όλες τις ομιλίες «γαλάζιων» βουλευτών στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος έγραψε στο Twitter:


Μία ώρα μετά ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε:


Δήλωση η οποία κάλυψε τον Νίκο Δένδια:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα