Καβγάς Κινέζων-Αμερικανών πάνω από τη βαλίτσα για τα πυρηνικά -Κατά την επίσκεψη Τραμπ στο Πεκίνο

Ενα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη κατά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυψε η ιστοσελίδα Axios.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έστησαν καβγά, πάνω από τη βαλίτσα με τους κωδικούς για πυρηνική επίθεση, ή «nuclear football», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται.

Η αντιδικία ξεκίνησε όταν εμπόδισαν Αμερικανό αξιωματούχο, που μετέφερε την εν λόγω βαλίτσα, να μπει στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, παρενέβη και έδωσε εντολή στους Αμερικανούς να ξεκινήσουν, αναφέρει η ιστοσελίδα, που επικαλείται πέντε πηγές. «Μπαίνουμε μέσα», τους είπε.

Ομως, οι Κινέζοι προσπάθησαν ξανά να εμποδίσουν τους Αμερικανούς αξιωματούχους να προχωρήσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο καβγάς. «Μέλος της ασφάλειας της Κίνας άρπαξε τον Κέλι και εκείνος έσπρωξε μακριά το χέρι του. Τότε, ένας άνδρας της μυστικής υπηρεσίας άρπαξε τον Κινέζο και τον έριξε στο έδαφος».

Τελικά, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μπήκαν στο Μέγαρο του Λαού και σε κανένα σημείο η βαλίτσα με τους κωδικούς για τα πυρηνικά δεν βρέθηκε σε κινεζικά χέρια, ούτε καν την ακούμπησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εν λόγω βαλίτσα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο, όπου κι αν πηγαίνει. Σύμφωνα με το Axios, οι Κινέζοι απολογήθηκαν για το συμβάν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα